Turkish Azerbaijani Bulgarian English French German Greek Macedonian Romanian Russian Serbian Spanish

EN ÇOK SATILANLAR

Yeni Sezon Fidanlar

tüplü ceviz fidanı

Aynı Gün Kargo!

aynı gün kargo
Mesai saatleri içerisinde siparişini verdiğiniz tüm tüplü ceviz fidanlarını aynı gün indirimli olarak kargoya veriyoruz.

Sertifikalı Satış

sertifikalarımız

Güneş Fidancılık

füab
Firmamız Güneş Fidancılık Füab Fidan Üreticiler Alt Birliği Üyesi olmak ile birlikte sektörünün zorunlu kıldığı, Bandırma Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Todab ve UİB üyesidir. Üretimlerimiz ziraat mühendislerimiz aracılığı ile Tarım Bakanlığı kontrolünde gerçekleşmektedir.

Ceviz Fidanı Çeşitleri

Sitemizin ana sayfasında satışını yaptığımız tüplü ceviz fidanı çeşitlerimizi belirttik ancak piyasada bilinen ceviz fidanı çeşitlerini aşağıda bilgi amaçlı sizlere sunuyoruz.

 

 

YABANCI CEVİZ FİDANLARI

CHANDLER

Chandler ceviz fidanları, Amerikan cevizi türlerindendir. Meyve kabuğu orta kalınlıkta, oval, az pürüzlüdür. Verimi çok fazla olan ceviz fidanı türlerindendir. Salkımda meyveler 1-4 'lüdür. Yan dalların meyve verme oranı çok yüksektir. Bu oran % 80-90 dır. Meyvenin kabuğundan ayrılması kolaydır. Orta kuvvette büyümekte ve yarı dik şekilde gelişmektedir. Chandler ceviz fidanı, geç yapraklandığı için meyveleri bakteriyel yanıklardan etkilenmez. Meyve ağırlığı 12-14 g, iç ağırlığı 6-8 g. dır. İç randımanı ise % 50 civarındadır. Dikim aralığı için 8x8 idealdir.Chanler ceviz fidanının tozlayılıcıları; Franquette ve Fernettedir. 34-36 mm kalibrede meyvelere sahiptir. Eylül ayı sonlarında hasat edilir.Türkiye' de son yıllarda ABD ve Şili'den Chandler meyvesi ithal edilmektedir. Chandler, ceviz yetiştiriciliği için verimi ve kalitesi açısından geleceği oldukça parlak olan aşılı ceviz fidanı türlerindendir.

 

FRANQUETTE

Dik ve iri ağaçlar yapar, yan dal verimliliği düşüktür. Meyveleri uzunumsudur. Chandler’e tozlayıcı olarak yetiştirilir. Kapama bahçe olarak tavsiye edilmez. Geç yapraklandığı için ilkbahar geç donlarına karşı dayanıklı sayılır. Ortalama meyve iriliği 11-12 gr., iç ağırlığı 5.3 gr. , iç oranı %46-47 olup beyaz iç yapar.

 

 

 

 

 

 

FERNOR


Fernor Ceviz FidanıFranguetta X Lara melezidir. Geç çiçeklenen Frans

orjinli bir çeşittir. Kesinlikle ilkbahar Geç donlarının problem olduğu ekolojilere tavsiye edilmelidir. Fernette ile tozlanır..Verimli bir çeşittir.

 

 

 

 

 

FERNETTE  


Fernette Ceviz FidanıFranguetta X Lara melezidir.Fransız orjinli verimli bir

çeşittir.  Geç çiçeklenir. Fernor ile tozlanır. Karasal iklimin hakim olduğu ekolojilere tavsiye edilmelidir.

 

 

 

 

 

SERR


Serr Ceviz FidanıYan dallarda meyve verme oranı % 30-50 arasında değişir ve yapraklanma Payne çeşidinden yaklaşık bir gün daha öncedir. Çok erken çiçeklenir. Hasat zamanı, erken-orta periyot olarak belirlenmiştir. Antraknoza çok hassastır.-İri meyvelere sahip olan çeşidin iç randıman oranı yaklaşık % 60’dır. İç ceviz ağırlığı 7.8 gr,  açık renkli iç oranı ise %70-80’dir.

 

 

 

 

 PAYNE  


Payne Ceviz FidanıÇeşidin yan dallarda meyve verme oranı % 80-90 dır. Çeşitte polen saçımı ile dişi çiçeklerin reseptiv olduğu dönem iyi çakışmaktadır. Erken çiçeklenen bir çeşittir.-Hasat zamanı  Eylül ortasıdır. % 50 iç randımanı olan çeşidin meyve iriliği ise orta-küçük gurup içinde bulunmaktadır. İç ceviz ağırlığı 5.7 gr’ olup kabuk yapışması çok iyidir. Meyve şekli oval olup iç oran %50 ve açık renkli iç oranı ise %50-70 arasındadır.

 

 

 

 

HARTLEY 


Hartley Ceviz FidanıHartley’in yan dallarda meyve verme oranı %5-10 arasında değişir. -Bu çeşidi değerli kılan en önemli özelliği iç ceviz kalitesinin çok yüksek olmasıdır. Geç çiçeklenir. Yan tomurcuklarda düşük oranda meyve veren bu çeşit Payne çeşidine göre 15-17 gün daha geç yapraklanır. Geç yapraklanması nedeniyle bu çeşidin tozlayıcıları da geç yapraklanan çeşitlerden biri olan Franquette’dir. Kalp şekilli meyvelerinde ortalama iç ağırlığı 6.1 gr iç oranı ise %46’dır .

 

 

 

PEDRO


Pedro Ceviz FidanıConway Mayette x Payne melezidir. Erken çiçeklenen çeşitler için tozlayıcı bir çeşit olarak kullanılır. Payne’den 15 gün sonra yapraklanır. Geç çiçeklenir Yan tomurcuklarda meyve verme oranı %65’dir. İç  ceviz ağırlığı 5.6 gr, iç oranı %47, açık renkli iç ceviz oranı ise %85’dir. Kabuk yapışması zayıftır. Sıcak bölgelerde meyve kalitesi düşüktür. Ağacı küçük olup gelişme gücünü koruyabilmek için ağır bir budamaya gereksinim duyar.

 

 

 

 MİDLAND


Midland Ceviz FidanıErken çiçeklenen çeşitler için tozlayıcı bir çeşit olarak kullanılır. Çok verimli bir çeşittir. Yan tomurcuklarda meyve verme oranı %75dir. İç ceviz ağırlığı 11 gr, iç oranı % 52, açık renkli iç ceviz oranı ise %75’dir. Geç çiçeklenen bir çeşittir. Sıcak bölgelerde meyve kalitesi düşüktür. Ağacı küçük olup gelişme gücünü koruyabilmek için ağır bir budamaya gereksinim duyar.

 

 

 

YERLİ CEVİZ FİDANLARI

 

YALOVA -1  


Yalova 1 Ceviz FidanıSalkımda meyveler 1-2'li olup, kabuk orta kalınlıkta, az pürüzlü, oval şekilli bir çeşittir. Meyve ağırlığı 16 g, iç oranı % 49'dur. Yağ oranı % 70, protein oranı % 23 olup, kabuktan ayrılması kolaydır. Genellikle sahil ekolojilerinde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Kuru ve taze ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. Erken çiçeklenir Yalova-4, Kaplan-86 ve Şebin çeşitleriyle tozlanır. Eylül ayının ortalarında hasat edilir.

 

 

 

YALOVA -3


Yalova 3 Ceviz FidanıSalkımda meyveler 2-3'lü oluşur. İnce kabuklu ve ovalimsi bir meyve şekline sahiptir. Meyve ağırlığı 13 g, iç randımanı %53'dür. Yağ oranı %69, protein oranı %21 olup, kuru ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. Kabuktan ayrılması kolaydır. Sahil bölgelerinde yetiştirilmesi uygundur. Erken çiçeklenir. Yalova-1, Bilecik ve Tokat-1 (60 TU-1) çeşitleriyle tozlanır. Eylül ayı sonlarında hasat edilir.

 

 

 

 

 

YALOVA -4


Yalova 4 Ceviz FidanıYayvan, dik dallı ağacı orta kuvvette gelişme gösterir. Özellikle kıyı bölgelerimizde yetişebilir. Erken çiçeklenir. Meyveler 2-5'li oluşur. Meyve içi dolgun olup kabuktan kolay ayrılır. Tane ağırlığı 13 g, iç oranı %52, yağ oranı %69, protein oranı %17’dir. Kuru ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. Yalova-1 ve Kaplan-86 çeşitleriyle tozlanır. Eylül ayı sonlarında hasat edilir.

 

 

 

 

 

 

ŞEBİN


Şebin Ceviz FidanıKıyı bölgeleri hariç, ceviz yetişen tüm yörelerde yetişir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlere tavsiye edilir. Çok verimli, meyve salkımı 2-4'lü dür. Oval bir meyve yapısına sahiptir. İnce kabuklu, kabuktan kolay ayrılır. İçi dolgun, tane ağırlığı 12 g, iç oranı %63, yağ oranı %67, protein oranı %17 olup, çiçekleri homoganaus (erkek ve dişi çiçeklerin eş zamanlı açılması) olup kendine verimlidir. Bilecik ve Yavuz-1 (KR-2) çeşitleri ile tozlanır. Eylül ayı sonlarında hasat edilir.

 

 

 

 

BİLECİK

Kıyı bölgeler hariç, tüm bölgelerde yetiştirilir. Özellikle geç donların görüldüğü yörelere tavsiye edilir. Meyve salkımı 2-3'lü yapıdadır. %30 yan dallarda meyve yapar. İnce kabuklu, içi dolgun olup kabuktan kolay ayrılır. Tane ağırlığı 13 g, iç oranı %53, yağ oranı %68 ve protein oranı %18’dir. Kuru ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. Şebin, Yalova-3 ve Yavuz-1 (KR-2) çeşitleriyle tozlanır. Eylül ayı sonlarında hasat edilir.

 

 

 

KAMAN 1


Kaman 1 Ceviz FidanıÇeşidin  ortalama meyve ağırlığı 11g, iç ağırlık 5.3 g iç oranı %48.1 iç yağ oranı %65 olup kuru tüketime elverişlidir. Üzüm salkımı meyve sıklığı vardır. Eylül ayının sonunda hasat edilir. Dozlayıcısı kaman-5 tir.

 

 

 

 

GÜLTEKİN -1 (KR -1)


Gültekin 1 Ceviz FidanıCeviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. İyi kaliteli ve albenisi olan meyvelere sahiptir. Kabuktan kolay ayrılır. Geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Meyve salkımı 1-2'li olur. Tane ağırlığı 17 g, iç oranı %40, içi dolgun, açık beyaz renkli olup, taze ve kuru olarak tüketilmeye elverişlidir. Şebin ve Bilecik çeşitleriyle tozlanır. Eylül ayının ortalarında hasat edilir.

 

 

 

 

KAPLAN -86


Kaplan 86 Ceviz FidanıDik, yayvan bir taç gelişmesi gösterir. Özellikle kıyı bölgelerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Taze ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. Normal cevizlerden daha büyük meyveli olması dikkat çekicidir. Tane ağırlığı 24 g, iç oranı %40, protein oranı %16, yağ oranı %68'dir. Bir yıl çok, bir yıl az meyve verir. İçi orta dolgunlukta olup, Yalova-1, Yalova-3 ve Şebin çeşitleriyle tozlanır. 15 Ağustos’tan itibaren hasat edilir.

 

 

 

 YAVUZ -1 (KR -2)


Yavuz 1 Ceviz FidanıCeviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Meyvesi oval şekilli olup, kabuktan çok kolay ayrılır. Tane ağırlığı 17.4 g, iç oranı %56, içi dolgun, beyaz renklidir. Kuru ve taze ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. Eylül ayı sonlarına doğru hasat edilir.  Şebin, Yalova-3 ve Bilecik çeşitleri ile tozlanır.

 

 

 

 

TOKAT-1 (60 TU-1)


Tokat 1 Ceviz FidanıDik, yayvan bir taç gelişmesi gösterir.  Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Çok ince kabuklu, içi dolgun, beyaz renklidir. Kabuktan kolay ayrılır. Meyve şekli yuvarlak olup, tane ağırlığı 12 gram, iç oranı %63, protein %23, yağ oranı %71'dir. Taze ve kuru ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. 5 yaşındaki bir ağacın ortalama verimi 5-6 kg'dır. Eylül ayının ortalarında hasat edilir.

Tozlayıcıları; Yalova-1, Yalova-3 ve Şebin çeşitleridir.

 

 

 

ŞEN-1 (24-KE-25)

Şen 1 Ceviz FidanıDik, yayvan, kuvvetli bir taç gelişmesi gösterir.  Kıyı bölgeler hariç  tüm bölgelerde yetiştirilir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlerde  yetiştirilmesi tavsiye edilir. 2-3'lü meyve yapar. Kaliteli, verimli, içi dolgun, kabuktan kolay ayrılır. Çiçekler (homoganaus) kendine verimlidir. Meyve  şekli yuvarlak, tane ağırlığı 17 gram, iç oranı %54, içi dolgun olup, kabuktan kolay ayrılır. Protein oranı %18, yağ oranı %74'tür.  Kuru ceviz olarak tüketilir. 

5 yaşındaki bir ağacın ortalama verimi 4-5 kg'dır. Eylül ayı sonlarına doğru  hasat edilir. 

Tozlayıcıları; Şebin, Yalova-1 ve  KR-2 çeşitleridir.

Kurumsal

güneş

Güneş Fidancılık olarak fidancılık sektöründe yılların verdiği bilgi ve deneyime dayalı olarak çalışmaya devam ediyoruz.

Devamı

İstatislikler

3653118
Bugün :
Dün :
Bu Hafta :
Geçen Hafta :
Bu Ay :
Geçen Ay :
Tüm Zamanlar :
8384
14352
22736
3535442
353369
592879
3653118

IP: 3.239.59.31
Server Time: 2023-09-26 14:41:53

Hızlı İletişim

İhsaniye Mahallesi 
41. Sokak No: 42 
Bandırma Balıkesir 10200 Türkiye

Ofis Tel          : 0266 718 49 68
Mümin KARGI : 0535 799 87 71

Müjdat KARGI : 0535 764 51 88